Połączenie tych trzech składników działa synergistycznie, co oznacza, że współpracują ze sobą zwiększając siłę oddziaływania na grzyby. Jako środek przyjmowany doustnie, działa poprzez krwioobieg i usuwa grzybicę od środka.
Suplement diety mAG Candida przeznaczony jest dla wszystkich, w szczególności dla osób spożywających wysoko przetworzone pożywienie z dużą ilością cukrów prostych, przyjmujących rozmaite leki, szczególnie antybiotyki, a także przy widocznej grzybicy skóry, błon śluzowych i paznokci, przy nietolerancjach pokarmowych i rozmaitych alergiach (również przy astmie), pasożytach, wspomagająco przy boreliozie i zakażeniu helicobacter pylori.
Drożdżaki Candida wraz z bakteriami stanowią naturalną mikroflorę naszych jelit. Candida same w sobie są neutralne dla naszego organizmu, tzn. nie są patogenami. Odżywiają się cukrami prostymi pozostałymi w jelicie grubym. W normalnych warunkach drożdżaki Candida stale konkurują o pożywienie z bakteriami, dzięki czemu utrzymuje się między nimi równowaga ilościowa. Tę równowagę łatwo można jednak zaburzyć przez nienaturalne odżywianie (konserwanty, duża podaż cukru, niewłaściwe spożywanie pokarmów itp.) oraz przyjmowanie leków. Szczególnie środki działające przeciwbakteryjnie (antybiotyki) naruszają homeostazę jelit na korzyść drożdżaków Candida, które przy braku konkurencji bakterii rozrastają się tworząc grzybnię. Grzyb w przeciwieństwie do drożdży jest dla organizmu ludzkiego patogenem. Rozrost grzybów Candida negatywnie wpływa na nasz organizm, powodując szereg dolegliwości, w pierwszej kolejności w jelitach. W następnej fazie grzyb powoduje mikrouszkodzenia w jelitach, przez które migruje po całym organizmie, co powoduje rozmaite dolegliwości m.in. alergie i nietolerancje pokarmowe.
Przerost grzybów Candida może powodować m.in:
Najlepszym źródłem łatwoprzyswajalnego magnezu są surowe ziarna kakao w ilości 2-10 ziaren
dziennie, które wcześniej należy namoczyć w letniej wodzie i obrać ze skórki.
Kolejną dobrą formą magnezu jest chlorek magnezu w postaci jonowej, do kąpieli, moczenia stóp
lub w formie oliwki magnezowej.
Sposób przygotowania chlorku magnezu: zagotować 1-2 l wody, na wrzątek powoli wsypywać
magnez (1 szklankę) tak, aby woda była cały czas w stanie wrzenia. Dzięki temu odparowujemy dużą część chloru.
Tak przygotowany roztwór zużyć na wannę wody. Kąpiel stosować do 3 razy w tygodniu.
Do moczenia stóp użyć 1 czubatą łyżkę stołową przygotowaną jak wyżej, a do oliwki proporcje pół
na pół.
mAG Candida to suplement diety opracowany i wyprodukowany w Polsce.
Próbujesz bezskutecznie pozbyć się grzybicy? mAG Candida jest dla Ciebie.
EnermAG Izabela Wudarczyk
wpisana do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej Rzeczypospolitej Polskiej prowadzonej przez Ministra Rozwoju i Technologii
NIP 8421368115
Siedziba:
Dębogóra 33A, 89-240 Dębogóra
Kontakt:
Tel. 600 346 600
E-mail kontakt@magterapia.pl