Suplementy diety

mAG CANDIDA

PAU D’ARCO + PIOŁUN + BOR

mAG Candida

Składniki aktywne mAG Candida to:

  • Pau d’arco (tabebuia impetiginosa) – antyutleniacz znany ze swoich właściwości przeciwgrzybicznych, przeciwwirusowych, przeciwbakteryjnych i przeciwpasożytniczych, a także poprawiających ogólną odporność organizmu
  • Bor– skuteczny w grzybicy jelita grubego spowodowanej rozrostem grzybów Candida, niezbędny dla zdrowych kości i stawów
  • Bylica piołun (artemisia absinthium) – działa przeciwgrzybiczo i przeciwpasożytniczo

! W trakcie przyjmowania suplementu diety mAG Candida zaleca się dodatkową suplementację magnezu !

Bez stearynianu magnezu!

mAG Candida to suplement diety opracowany i wyprodukowany w Polsce.

CO TO JEST CANDIDA?

Drożdżaki Candida wraz z bakteriami stanowią naturalną mikroflorę naszych jelit. Candida same w sobie są neutralne dla naszego organizmu, tzn. nie są patogenami. Odżywiają się cukrami prostymi pozostałymi w jelicie grubym. W normalnych warunkach drożdżaki Candida stale konkurują o pożywienie z bakteriami, dzięki czemu utrzymuje się między nimi równowaga ilościowa. Tę równowagę łatwo można jednak zaburzyć przez nienaturalne odżywianie (konserwanty, duża podaż cukru, niewłaściwe spożywanie pokarmów itp.) oraz przyjmowanie leków.  Szczególnie środki działające przeciwbakteryjnie (antybiotyki) naruszają homeostazę jelit na korzyść drożdżaków Candida, które przy braku konkurencji bakterii rozrastają się tworząc grzybnię. Grzyb w przeciwieństwie do drożdży jest dla organizmu ludzkiego patogenem.  Rozrost grzybów Candida negatywnie wpływa na nasz organizm, powodując szereg dolegliwości, w pierwszej kolejności w jelitach. W następnej fazie grzyb powoduje mikrouszkodzenia w jelitach, przez które migruje po całym organizmie.

DLA KOGO SUPLEMENT DIETY mAG CANDIDA?

Suplement diety mAG Candida przeznaczony jest dla osób spożywających wysoko przetworzone pożywienie z dużą ilością cukrów prostych,  przyjmujących rozmaite leki, szczególnie antybiotyki, a także przy widocznej grzybicy skóry, błon śluzowych i paznokci.

CZYM MOŻE SIĘ OBJAWIAĆ PRZEROST GRZYBÓW CANDIDA?

Przerost grzybów Candida może powodować  m.in:

  • Obniżona odporność, skłonność do infekcji dróg oddechowych takich jak zapalenie zatok, oskrzeli, gardła, suchy kaszel itp.
  • Dolegliwości układu trawiennego takie jak wzdęcia, gazy, przelewanie w brzuchu, biegunki lub zaparcia, charakterystyczny stolec, na początku twardy, jakby zaczopowany, a potem rozluźniony, aż do wodnistej, cuchnącej biegunki.
  • Alergie i nadwrażliwość na pokarmy
  • Grzybica skóry, paznokci i błon śluzowych (miejsca intymne, jama ustna)
  • Zmęczenie, bóle głowy, obniżony nastrój
  • Dolegliwości stawowe
  • Zwiększony apetyt na słodycze

JAK STOSOWAĆ?

  • 1 kapsułka na dobę, najlepiej przed snem przez 60 dni.
  • Osoby z zaawansowaną kandydozą powinny powtórzyć kurację po 2-miesięcznej przerwie.
  • Osoby dbające o dietę i nie stosujące lekarstw mogą stosować mAG Candida 1-2 razy do roku.
  • W przypadku zaawansowanej grzybicy pierwsze 30 kapsułek przyjmować co 2 dzień, pozostałe 3o codziennie.
  • Zaleca się jednoczesne przyjmowanie dodatkowych dawek magnezu.

EFEKTY

  • Wyższa odporność organizmu poprzez uszczelnienie jelit
  • Najlepsze efekty uzyskuje się przy jednoczesnej zmianie diety na bezcukrową (cukier występuję prawie we wszystkich produktach przetworzonych, nawet tych z zasady nie słodkich jak wędliny, musztarda, majonez itp.).
  • Już po kilku dniach stosowania suplementu mAG Candida zmniejsza się łaknienie na słodycze ( choć w trakcie kuracji może przejściowo pojawić się zwiększone łaknienie)